vrijdag 21 september 2012

Start van het nieuwe schooljaar: een fotoverslag!

http://


Nu het herfstvakantie is, ligt het eerste deel van het schooljaar alweer achter ons... Tijd dus om even terug te blikken naar de activiteiten waaraan onze jongeren tot nu toe zoal deelnamen!

Een topper van in september, was ons bezoek aan het hoogteparcours op de Blaarmeersen. Kijk maar hoe Joey en Tuncer hun grenzen verlegden en de deadride uitprobeerden. De anderen slaagden er allemaal in om de hindernissen te overwinnen en het parcours volledig af te leggen. Nicky was de absolute kampioen: voor we het wisten stond hij al klaar voor het hoogste en moeilijkste parcours. Jammer genoeg is hij door tijdgebrek daar niet meer aan kunnen beginnen...

Ook het bezoek aan de politie met onze OV1-jongeren viel in de smaak. In de zomervakantie kwam opvoedster Aline op een activiteit een politiecommissaris tegen en van het één kwam het ander. Niet veel later kregen we de boodschap dat de politie van Gent bereid was om ons te sponsoren met gloednieuwe voetbal-outfits. Om hen te bedankten, gingen we bij hen op bezoek en poseerden we met de politieagenten voor een artikel in de Gentenaar. Daarna kregen we zelfs een rondleiding. We zagen het bureau van de commissaris, de politieauto's en -moto's, de grote cellen voor hooligans en de kleintjes die niet zo fris roken. We vonden het alleen jammer dat de honden allemaal op pad waren...

Ook zijn er heel wat foto's van de jongeren van leefgroep 26 uit onze fotoshoot-activiteit. De jongeren kregen twee soorten opdrachten. Eerst moesten ze nadenken over een kenmerkende foto van zichzelf. Zo zien we Daniël bij zijn DJ-installatie, Laura bij haar hondenposters, Mickaël zijn kunsten op de trampoline,... Ook kregen ze een paar groepsopdrachten, bijvoorbeeld het bouwen van een piramide, allemaal aan de goal gaan hangen, met hun lichaam de tekens 'A' en '26' nadoen.
Op dezelfde dag vond er ook een kleine receptie plaats om enkele jarigen uit de grote vakantie toch nog een feestje te geven, en ook om het nieuwe schooljaar feestelijk in te zetten!

Tenslotte zijn er nog enkele foto's van Yannick en Nicky in actie. Nu deze twee jongens wat te oud worden voor een voltijds schoolprogramma, krijgen ze aangepaste activiteiten. Zo gaan ze elke donderdag op stap met Boris of Fien en gaan ze elke dinsdag creatief aan de slag met Karin.
Hou deze blog zeker in de gaten! Binnenkort volgen meer foto's, o.a. van het verloop van de herfstvakantie.