donderdag 28 februari 2013

Jongerenfuif



Na heel wat voorbereidingswerk ging op woensdagavond 6 februari onze jaarlijkse jongerenfuif opnieuw door op het OC. Een dikke proficiat aan alle jongeren in de werkgroep die dit mee mogelijk gemaakt hebben! Thaïssa, Mickaël en Laura zaten in de werkgroep en hebben de avond zelf heel wat werk verzet aan de bar of aan de inkom. Ook Daniël verdient zeker een vermelding want hij gaf het beste van zichzelf als DJ. En last but not least dank aan Esther om al dat werk te coördineren tot een goed einde. En dat de avond geslaagd was, bewijzen de foto's wel!

Nieuw in afdeling A... Dagbesteding



In het begin van dit schooljaar werd er een nieuw initiatief opgericht binnen onze afdeling: de dagbesteding. Dit initiatief kwam er naar aanleiding van de vaststellingen dat niet al onze jongeren nog baat hebben bij een voltijds schoolprogramma. Yannick en Nicky werden uitgekozen om als eersten deel te nemen aan een speciaal voor hen op maat gemaakt activiteitenaanbod.

Karin, Boris en Fien trokken, onder begeleiding van Griet, als eersten de kar. Allemaal focussen ze op een andere 'specialiteit'. Karin biedt onze jongeren creatieve activiteiten of kookt lekkere dingen samen met hen. Fien zorgde steeds voor een leuk spel of ging wandelen met de hondjes. Boris gaat dan weer de sportieve of culturele kant op: hij zet vaak een fietstocht/wandeltocht of een bezoek aan een museum op het programma. Binnenkort zullen Yannick en Nicky samen met Ruben ook een eerste bezoek brengen aan een snoezelruimte.

Deze foto's geven alvast een indruk van de sfeer tijdens de dagbesteding.